(FOTO, VIDEO) DONOSIMO NOVE DETALJE O STRAVIČNOJ NESREĆI NA VIJADUKTU NA AUTOCESTI RIJEKA – ZAGREB: život izgubili vozač i suvozačica u “seatu ibizi”, uništenoj do neprepoznatljivosti

07.12.2021. 14:23 | Crna kronika

Autor teksta: Fiore VEŽNAVER, Foto: Fiore VEŽNAVER

Žestoki sudar dogodio se u trenucima kada se tegljač MAN s poluprikolicom, splitske registracije, kretao u smjeru Rijeke, a automobil u smjeru Zagreba. Riječ je o izravnom sudaru na mjestu gdje se promet odvija dvosmjerno prometnim trakama u smjeru Zagreba, zbog radova na suprotnoj strani autoceste

Dvije osobe koje su putovale automobilom “seat ibiza”, zagrebačke registracije, izgubile su život jutros u stravičnom sudaru s tegljačem na vijaduktu Zečeve Drage na autocesti Rijeka – Zagreb, doznaje reporter portala Burin na mjestu događaja. Smrtno su stradali muškarac i žena, navodno vozač i suvozačica,  u dobi od 56 i 54 godine, oboje hrvatski državljani.
Jeziva nesreća dogodila se oko 9.10 sati, na mjestu gdje se promet vijaduktom odvija dvosmjerno po prometnim trakama kojima se inače vozi samo u smjeru Zagreba. No, zbog radova na kolničkim trakama na suprotnom pravcu, promet se vijaduktom odvija dvosmjerno dvjema trakama, i funkcionira zapravo kao poluautocesta. Prema  saznanjima s mjesta događaja, žestoki sudar dogodio se u trenucima kada se tegljač MAN s poluprikolicom –  splitske registracije i na korištenju kod trogirske tvrtke, a njime je upravljao 22-godišnji vozač – kretao u smjeru Rijeke, a automobil u smjeru Zagreba.

Za dvoje u autu nije bilo spasa

Tko je krivac za tešku tragediju i prešao na lijevu stranu ceste, pokazat će analiza rezultata očevida, no činjenica je da se dogodio žestoki sudar, nakon kojeg se automobil “seat” zaokrenuo na cesti i zaustavio, dok je tegljač završio na strani ceste suprotnoj od smjera vožnje. O silini sudara govori gotovo do neprepoznatljivosti smrskana prednja polovica automobila, a i smrskana prednja lijeva strana tegljača.
Nakon stravičnog sraza na mjesto događaja pohitali su djelatnici interventnih službi sa svojim vozilima, no spasa za dvoje iz “seata” više nije bilo. Mogla se, nažalost, samo konstatirati smrt oboje nesretnika. Za izvlačenje žene iz vozila bila je neophodna i intervencija vatrogasaca, iako se ni za njen spas više ništa nije dalo učiniti.
– Da, pomogli smo u izvlačenju suvozačice iz vozila – potvrdio nam je na mjestu događaja vatrogasac Hrvatskih cesta. Vozač tegljača nije ozlijeđen.

Tužiteljica: Još utvrđujemo okolnosti nesreće

Očevid na mjestu događaja obavili su djelatnici policije pod rukovodstvom Miroslave Preuc, zamjenice riječke Općinske državne odvjetnice.
– Riječ je o izravnom sudaru na mjestu gdje se promet odvija dvosmjerno prometnim trakama u smjeru Zagreba, zbog radova na suprotnoj strani autoceste. Uzroke i okolnosti teške prometne nesreće još utvrđujemo – izjavila nam je na mjestu događaja tužiteljica Preuc. Očevidu je nazočio i Boris Skeledžić, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske.
Nakon nesreće je dionica autoceste između Vrbovskog i Bosiljeva II zatvorena za sav promet, a u međuvremenu se odvijao obilaznim pravcima, sve do oko 14 sati, kada je ponovo uspostavljeno normalno prometovanje. 

Uobičajeno u ovakvim situacijama, nad tijelima smrtno stradalih obavit će se obdukcija, radi nedvojbenog razjašnjenja uzroka smrti. Obavit će se i analize radi provjere je li eventualno netko od vozača bio pod utjecajem alkohola, što je također dio uobičajene procedure. 

 

 

 

Povezane objave

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Policija traga za razbojnikom koji je sinoć počinio oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu.Razbojništvo se dogodilo oko 23.30 sati, a izveo ga je maskirani pljačkaš koji je zaprijetio oružjem dvojici djelatnika, te iz blagajne ukrao...

Pin It on Pinterest