Festival sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run i ove godine nudi devet utrka

27.03.2024. 15:30 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija, Sport

Foto: Rijeka Run, Grad Rijeka

Najpopularnija riječka sportska manifestacija, festival sporta i rekreacije Homo si teć -Rijeka Run, ove godine slavi četvrt stoljeća održavanja, a građani Rijeke i posjetitelji, zaljubljenici u zdrav život i rekreaciju, od 30. ožujka do 28. travnja mogu sudjelovati u nekoj od  devet utrka koje se odvijaju u tri  vikenda.

 “Homo si teć je prepoznatljivi riječki brand, koji osim promoviranja rekreacije i sportskog duha, ima i humanitarni karakter. Svakako pozivam Riječanke i Riječani da se odazovu i ovogodišnjoj akciji Trčim i pomažem, u sklopu koje se tijekom ovogodišnjeg Homo si teć prikupljaju sredstva za program Moje mjesto pod suncem”, istaknuo je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

 “Homo si teć je ne samo odličan primjer manifestacije koja okuplja izniman broj naših sugrađana i potiče zdrav način života, već je i iznimno bitan u pozicioniranju Rijeke kao destinacije za aktivni turizam. To je ono na čemu intenzivno radimo proteklih godina i stoga sa zadovoljstvom podupiremo festival sporta i rekreacije”, istaknuo je Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke.

Festival u subotu 30. ožujka već tradicionalno otvara utrka Trsatskim stubama “539 skok”, nakon koje 13. travnja slijedi utrka po popularnoj šetnici uz more, Molo longo trk.

“Ova manifestacija svaki put s Korza šalje prekrasnu sliku nepregledne kolone građana svih generacija koji uživaju u rekreaciji u samom centru grada, pa vjerujem da će tako biti i ovaj put,” naveo je glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, pritom naglašavajući spremnost Riječana da se uključe u akcije s plemenitim ciljem.

Čak sedam utrka odvijat će se 28. travnja. Za sve željne natjecanja tu su Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka i Erste Petica, za male rekreativce i njihove roditelje DM Mići trk, za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe Memorijal Milke Milinković te ona najveća i najpoznatija, velika utrka građana Homo si teć. Sve utrke u završnici festivala startaju od 10:30h, a prijave za one natjecateljske primaju se putem web stranice www.rijeka.run.

“Vjerojatno je sada već daleke 1998. malo tko očekivao da će utrka nastala na inicijativu novinara Novog lista Orlanda Rivettija dosegnuti današnju veličinu, no uz podršku građana upravo se to dogodilo. Sigurna sam da će u godinama koje slijede manifestacija nastaviti rasti, promovirati sport i rekreaciju i ispisivati priču koja je svima na ponos”, rekla je Ana Javor, predstavnica Novog lista.

Dio priče koji je svakako svima na ponos jest onaj humanitarni. Svake se godine prodajom festivalskih majica skuplja za one kojima je pomoć najpotrebnija, a ovoga puta to je program Moje mjesto pod suncem udruge CeKaDe. Udruga kontinuirano radi s preko 60 riječke djece u riziku od siromaštva i marginalizacije u dobi od 6 do 18 godina, kao i njihovim roditeljima.

„Program djeluje već deset godina i osigurava štićenicima trajnu pomoć pri učenju, instrukcije i psihosocijalnu podršku te brojne druge aktivnosti koje im roditelji ili skrbnici nisu u mogućnosti pružiti. Potrebe su velike, a naša je želja osigurati stabilnost u radu, kako bi zadržali sve ono dobro što pružamo toj djeci te da se tome još više i sustavnije možemo posvetiti. Zato trenutno provodimo nacionalnu kampanju “Pet po pet i mijenjamo njihov svijet”, a zahvalni smo i za podršku festivala sporta i rekreacije”, izjavila je Sandra Grozdanov, voditeljica programa Moje mjesto pod suncem.

Svi su pozvani sudjelovati u akciji prikupljanja sredstava za Moje mjesto pod suncem kupovinom službenih Homo si teć majica na prodajnom štandu na Korzu i u trgovinama Sport Visiona. Štand će od 3. travnja biti postavljen na Trgu 128. brigade HV-a, a kupnjom majice po cijeni od 7 eura donirate 2 eura za Moje mjesto pod suncem. 

Najčitanije


Povezane objave

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Obilježen Dan oslobođenja Kostrene

Povodom obilježavanja Dana oslobođenja Kostrene predstavnici UABA Kostrena, općinske uprave, općinskih ustanova i udruga položili su vijence na spomen-obilježja u znak sjećanja na žrtve NOB-a.Vijenci su položeni na polje s grobovima palih boraca NOB-a na...

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

POKOPI NA GROBLJIMA (800)

SUBOTA, 20. TRAVNJA 2024. KASTAV, 13.00: Ivan Horvat (1957) KLANA, 17.00Vladimir Šebelja (1933) NJIVICE, 15.30Marija Dapčić  BOGOVIĆI, 16.00Katica Bogović (1933) CRNI LUG, 13.00Dragica Barak (1930) SV. KRIŽ - SENJSKA DRAGA, 15.00Mate Nekić (1963) HVAR,...

Pin It on Pinterest