Festival čokolade u Opatiji donosi atraktivna događanja, čokoladne arome osvojit će sve adventske lokacije

29.11.2021. 19:07 | Regija, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Opatija

Čokolada će tri dana vikenda zasladiti sva iskustva posjetitelja Opatije, od opuštanja u wellness centrima do ljuljuškanja na valovima opatijskog akvatorija

Sljedećeg vikenda će 15. Festival čokolade ispuniti Opatiju mirisima i okusima svima omiljene slatke namirnice, predstavljene u ekskluzivnim gastronomskim izdanjima. I ne samo gastronomskim, jer će čokolada od 3. do 5. prosinca zasladiti sva iskustva posjetitelja Opatije, od opuštanja u wellness centrima do ljuljuškanja na valovima opatijskog akvatorija.

Iako najavljen, sajam Čokoladna čarolija planiran u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, iz epidemioloških razloga, ali nažalost i zbog spriječenosti dijela izlagača zbog bolesti, neće se održati u dosadašnjem obliku. Umjesto toga, novitet ovogodišnjeg Festivala čokolada je Choco Street koji će se održati na prigodno uređenoj šetnici Slatina i okupiti će proizvođače čokoladnih delicija iz Slovenije, Italije i Hrvatske. Choco Street bit će otvoren u petak 3. prosinca od 14 do 20 sat, u subotu 4. prosinca od 9 do 20 sat te u nedjelju 5. prosinca od 9 do 19 sati.

Iluzionist Andrej Škedel

Opatijskom tvornicom čokolade Milenij Choco svijet, u kojoj se mogu kupiti i degustirati vrhunski čokoladni proizvodi, zavladat će mađioničar Willy Wonka, kojeg će utjeloviti  hrvatski iluzionist Andrej Škedel i svojim čarolijama osvojiti sve male, a i one nešto veće, ljubitelje čokolade i magije.

Čokoladne arome osvojit će sve adventske lokacije u Opatiji: Čokoladni Advent kod Šporera, Choco Imperial Xmas (terasa hotela Imperial), Choco Xmass Street Lungomare (Lungomare od hotela Savoy do Ville Madona), Choco Straus (hotel Palace) i obogatiti ponudu svih opatijskih hotelijera i ugostitelja.

Čokolada će zaploviti i morskim valovima

Prvi puta čokolada će zaploviti i morskim valovima uz Choco Advent na brodu Jadera koji će povezati panoramsku vožnju od Voloskog do Opatije s uživanjem u tradicionalnim blagdanskim delicijama.

Uživanje u čokoladi pratit će i atraktivna glazbena podloga na pet lokacija, humanitarni programi, animacija i zabava za djecu, ali i brojni sportsko-rekreativni sadržaji. U subotu, 4. prosinca, od 10 sati ispred Ville Angioline krenut će aktivna choco šetnja kroz povijest Opatije, a sat vremena kasnije na Slatini svi zainteresirani moći će se uključiti u program vježbanja Christmas Active s proslavljenim trenerom Marijem Mlinarićem, navode iz Grada Opatije. 

 

– Čokolada i Opatija nerazdvojni su već 15 godina, a prvi vikend u prosincu tradicionalno je rezerviran za uživanje u slatkim delicijama i pratećoj ponudi koju nudi Festival čokolade. Iako smo programe više puta mijenjali i prilagođavali se situaciji vjerujemo da će naši posjetitelji uživati u prilagođenom, najslađem opatijskom vikendu s brojnim programima koje smo pripremili. Zasladite kraj godine vrhunskim čokoladnim delicijama i uživajte u čarobnoj atmosferi Najljepšeg Adventa uz more, pozvala je direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, istaknuvši kako su svi programi organizirani u skladu s epidemiološkim mjerama.Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

U JGL-u su ugostili grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije u okviru, kako je objašnjeno," strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima". Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (152)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (152)

SUBOTA, 21. svibnja DRENOVA, 13.00Aleksandar Gabrić (1937) PONEDJELJAK, 23. svibnja DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest