DRAMATIČNO SPAŠAVANJE DJEČAKA U CENTRU RIJEKE: hrabra i energična djevojka izvukla mališana koji je ostao sam u stanu u kojem se razvio veliki dim

25.03.2023. 15:04 | Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: Portal Burin

Sretan ishod imao je slučaj što je u četvrtak poslijepodne, oko 16.30 sati, zaprijetio ozbiljnim posljedicama u stanu u središtu Rijeke, u Barčićevoj ulici. Radilo se, u biti, o banalnoj situaciji, ostala je padela na upaljenom štednjaku, no stvorila se velika koncentracija dima koja je ozbiljno zaprijetila zdravlju i životu petogodišnjeg dječaka koji je ostao sam u stanu na trećem katu, u zgradi koja je u kompleksu u kojoj je i nekadašnji “Teatro Fenice” i “Opera”.
Mališan je otvorio prozor i počeo zvati upomoć. Alarmirani su vatrogasci, ekipe su krenule na mjesto događaja, no – kako je svaka minuta važna – tko zna kako bi sve završilo da se nije slučajno u blizini našla hrabra i energična djevojka koja je odlučila odmah intervenirati. Provalila je u stan i – izvukla dječaka iz stana u kojem se razvio gusti dim. Mališan je nakon svega u šoku, ali nije pretrpio zdravstvene posljedice, govore dosadašnje informacije.

dječak na prozoru vikao je: mama, mama!

– Išla sam s posla, radim u kafiću u blizini mjesta događaja, a kada sam prolazila pokraj zgrade vidjela sam i čula dvoje ljudi koji su nekome gore vikali: “Budi na prozoru. Ulovi zraka!” Kada sam prišla, vidjela sam zatim da se gore na prozoru nalazi dječak. Vikao je: “Mama, mama!” – priča nam Dorotea Orlandini, koja je odlučila odmah intervenirati, ne čekati da netko drugi spasi mališana.
– Prijateljica je zvala vatrogasce, dok sam ja krenula zvoniti da mi netko otvori vrata na ulazu u zgradu. Popela sam se na kat gdje je bio dječak, a onda jednostavno – razvalila ulazna vrata stana i spasila malog. Bilo je jako puno dima, praktički se ništa nije vidjelo u stanu. Dječak je plakao, oči su mu bile zacrvenjene. Odmah sam ga izvukla iz stana, a u tim trenucima su pred zgradu stigli i vatrogasci, koji su zatim provjetrili cijelu zgradu. Stigla je majka mališana. Eto, tako je to bilo… Dječak je, srećom, bio pametan, otvorio je prozor i na kraju je on sasvim u redu, sve je prošlo odlično, kako je moglo biti – priča nam djevojka, dodajući da vrata koja je razvalila nisu protuprovalna, već “obična” drvena, nije dvojila da treba odmah provaliti u stan.

mališan nije bio dugo sam u stanu, ali…

– Adrenalin me držao dok sam upadala u stan i spašavala dječaka, a sada sagledavam što sam zapravo učinila. Čini se da je moje postupanje ugodno iznenađenje i za same vatrogasce – zaključuje naša sugovornica.
Prve informacije govore da mališan nije bio dugo sam u stanu, ali se ipak našao u pogibeljnoj situaciji. Na mjesto događaja stigli su nakon vatrogasaca i djelatnici policije, radi utvrđivanja okolnosti događaja.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest