Dožupan Braut: To u Mrtvaškoj više nije građanski aktivizam, već podrivanje pravne države

16.05.2022. 17:32 | Regija, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ


– To više nije građanski aktivizam, to je podrivanje pravne države – konstatirao je dožupan Vojko Braut na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare u Primorsko-goranskoj županiji, osvrćući se na situaciju u luci Mrtvaška i posljednja nastojanja u stopiranju tog projekta.
– Ovo je na neki način i sumrak pravne države, kada ustanova s javnim ovlastima, a to je u ovom slučaju Županijska lučka uprava, ne može ući u gradilište projekta koje vrijedi 80 milijuna kuna i ne služi samo lokalnim otočanima – rekao je Braut.
Dožupan je podsjetio na nedavni upad na gradilište grupe nepoznatih osoba, maskiranih “fantomkama”, koji su srušili rampu.
– To je ispod svake razine, a i, rekao bih, kazneno djelo. Ali, to je samo jedan u nizu incidenata nakon višestrukih napada na ravnatelja Županijske lučke uprave Mali Lošinj, na kraju se dogodila i prijetnja smrću od strane osobe u trgovačkom društvu brodara Porat Ilovik – napomenuo je dožupan, ukazujući da nekoliko ljudi s Ilovika drži za taoce sve ostale Ilovčane.
Za nedavni skup Ilovčana u Opatiji, u vrijeme održavanja Županijske skupštine, kazao je da je na njemu bilo najmanje Ilovčana, navodeći i spornu ikonografiju i poruke sa skupa, na koji su dovedena i maloljetna djeca. Braut je sa žaljenjem konstatirao da su se skupu pridružili i neki članovi Županijske skupštine, vođeni populizmom.
– Osuđujemo svako nasilje, te pozivamo državne institucije na djelovanje, da nam asistiraju u ulasku na gradilište i u realizaciji projekta – zaključio je dožupan Braut.

Povezane objave

Tihomir Pojer novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka

Tihomir Pojer novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka

Novi načelnik Druge policijske postaje Rijeka je Tihomir Pojer, policijski službenik koji je do sada bio raspoređen na poslovima u Sektoru kriminalističke policije, objavila je Policijska uprava primorsko-goranska. U obrazloženju rješenja, kojeg potpisuje...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (178)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (178)

PETAK, 24. lipnja 2022. KOZALA, 12.00Boris Lavrenčić (1953) DRAGA, 14.30Milan Cibić (1939) DRENOVA, 11.00Mate Antolos (1936) PONEDJELJAK, 27. lipnja KOZALA, 12.30Luka Ilić (1942) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Pin It on Pinterest