DORH potvrdio: požar u garaži vile uz hotel Navis izazvala baterija e-bicikla tvrtke Rimca

15.05.2022. 13:07 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci odgovorilo je na upit portala rep.hr i potvrdilo kako je požar u garaži luksuzne vile uz hotel Navis na Preluku u veljači ove godine, prema izvješću, izazvao električni bicikl Greyp G-6.
“Riječ je o požaru koji je privukao pozornost javnosti s obzirom da su u garaži izgorili Aston Martin, Mercedes i Tesla“, piše rep.hr. “MUP je tada objavio kako je uzrok požara bio tehnički kvar baterije na električnom biciklu koji se nalazio u istoj garaži. Mjesec dana kasnije, Greyp je najavio zamjenu svojih baterija zbog male mogućnosti njihovog samozapaljenja, a na upit rep.hr-a je priznao da je njihov model bicikla bio u garaži u kojoj je izbio požar, no do danas nije bilo službene potvrde da je požar krenuo upravo od Greypa.

Rep.hr je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci tada upitao je li Greyp bio jedini električni bicikl koji je bio oštećen ili je sudjelovao u požaru te je li istraga potvrdila rezultate očevida, odnosno je li požar uzrokovala baterija i je li to bila baterija na biciklu marke Greyp. U odgovoru se navodi kako su od strane Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog ured civilne zaštite Rijeka i Službe inspekcijskih poslova Rijeka zaprimili izvješće o utvrđivanju uzroka požara. Prema uvodno naznačenom izvješću o utvrđivanju uzroka požara, proizlazi kako se kao uzrok požara utvrđuje kvar u akumulatoru električnog bicikla Greyp G-6 koji je primarno izazvao eksploziju akumulatora, a posljedično i nastali požar – navodi se u njihovom odgovoru.

Iako to pitanje nije postavljeno, iz Općinskog državnog odvjetništva dodali su i kako se nije moglo zaključiti da postoji osnovana sumnja da bi u povodu uzroka nastanka požara bilo ostvareno koje od bitnih obilježja kaznenog djela koje bi se gonilo po službenoj dužnosti”, piše rep.hr.

Povezane objave

Pin It on Pinterest