Dora 2023. u Opatiji 11. veljače, danas potpisan ugovor o organizaciji

Foto: Grad Opatija

Nastavak dobre suradnje Grada Opatije i HRT-a potvrđen je današnjim potpisivanjem ugovora o organizaciji Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora 2023. u Centru Gervais.

Ugovore su potpisali opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktor tvrtke Opatija 21 Igor Štok.

Dora 2023. održat će se 11. veljače u sportskoj dvorani „Marino Cvetković“, a nastupit će 18 izvođača.

– Zajedničkim smo zalaganjem i partnerskim odnosom Hrvatske radiotelevizije i Grada Opatije osigurali kontinuitet održavanja ove nacionalno važne glazbene manifestacije u našem gradu. Obzirom da je vrijeme održavanja popularne Dore ujedno i vrijeme špice opatijskih karnevalskih događanja, u vrijeme zimske sezone bilježimo i pojačane turističke statistike, a sve to ide u prilog našeg stečenog imagea cjelogodišnje turističke destinacije. Samo dan nakon održavanja Dore, 12. veljače, na rasporedu je naša tradicionalna Balinjerada. Želim da na glazbenom natjecanju pobijedi najbolja skladba. Raduje me i što je među izvođačima velik broj glazbenika iz našega kraja, a možda upravo netko od njih postane pobjednik Dore i dobije priliku predstavljati Hrvatsku na Euroviziji koja će se održati u Liverpoolu 9., 11. i 13. svibnja, naglasio je gradonačelnik Fernando Kirigin prilikom potpisivanja ugovora.

– Izuzetna mi je čast i ove godine biti s vama u ime Hrvatske radiotelevizije i potpisati sporazum o organizaciji našeg velikog projekta – Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora 2023. Raduje me nastavak vrlo uspješne zajedničke suradnje između Grada Opatije. Vjerujemo da će se naša produkcijska kvaliteta i uigrana televizijska i radijska ekipa i ove godine prirediti vrhunski televizijski spektakl. Zahvaljujemo domaćinima, a svim natjecateljima želimo puno sreće i da nas pobjednička pjesma lijepo predstavi u svibnju na Eurosongu, istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb.

Direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić kazala je kako su Opatija i Dora vezane već punih 30 godina.

– Naime, već je 1993. godine prvi festival na kojem se birala pjesma za Eurosong – kasnije nazvan Dora, održan u svom „prirodnom okruženju“, u gradu festivala – Opatiji, budući da je opatijska festivalska tradicija duga više od stotinu godina. Opatija je, kao najljepša festivalska kulisa, kasnije bila domaćinom brojnih Dorinih izdanja te je ugošćivala najveće hrvatske glazbene zvijezde koje su, šećući Opatijom, pridonosile stvaranju osjećaja festivalskog glamura te glazbenog imidža grada. Hrvatski izbor pjesme za Eurosong i ove se godine održava u predsezoni, 11. veljače, što nam donosi odličan sadržaj za privlačenje gostiju izvan glavne turističke sezone, a osim toga bit će to izvrsna uvertira Valentinovu, budući da smo za Dan zaljubljenih našim gostima pripremili mnoštvo lijepih iznenađenja, kazala je Petričić.

U ime tvrtke Opatija 21 direktor Igor Štok je naglasio kako su njegovi djelatnici već uigrani i spremni za organizaciju spektakla, a Ernie Gigante Dešković je ispred Festivala Opatija zahvalio svim supotpisnicima na izvrsnoj suradnji i zaželio još jednu sjajnu priredbu 11. veljače u Opatiji.

 

DORA 2023. – POPIS IZVOĐAČA: 

 

1. ANGELS AND DEMONS – DAMIR KEDŽO

(Jamie Duffin, Stefan Celar, Michael Chun-Fai Chung (aka Kyler Niko), Victoria Jane Horn – ARR Jamie Duffin)

2. BYE BYE BLONDE – MERI ANDRAKOVIĆ

(Boris Đurđević – Valerija Đurđević – Boris Đurđević)

3. DISTANCE – MARTHA MAY

(Marta Ivić – ARR Oliver Fecci-Chiffi)

4. DOM – TAJANA BELINA

(Tajana Belina, Marcel Sprunkel – Tajana Belina – Marcel Sprunkel)

5. FREE FALIN’ – ĐANA

(Đana Smajo)

6. GRIJEH – BORIS ŠTOK – GRIJEH

(Boris Štok, Darko Terlević – Boris Štok – Boris Štok, Darko Terlević)

7. I STILL LIVE – MAJA GRGIĆ

(Mateo Martinović Teo – Maja Grgić – Mateo Martinović Teo)

8. I WILL WAIT – PATRICIA GASPARINI

(Siniša Reljić – Simba, Lisa Desmond, Aidan Winkels – Lisa Desmond, Aidan Winkels – Siniša Reljić – Simba)

9. KME KME – KREŠO I KISELE KIŠE

(Krešimir Burić – ARR Matej Zec)

10. KRENI DALJE – ENI JURIŠIĆ

(Matija Cvek, Vlaho Arbulić, Eni Jurišić – Matija Cvek – Filip Majdak)

11. LOST AND FOUND – THE SPLITTERS

(Neven Kolarić, Branimir Mihaljević – Neven Kolarić – Branimir I Marko Mihaljević)

12. LOVE AT FIRST SIGHT – YOGI

(Yugomir Lonich)

13. MAMA ŠČ! – LET 3

(Damir Martinović Mrle, Zoran Prodanović – Damir Martinović Mrle – LET 3)

14. MASTER BLASTER – DETOUR

(Nenad Borgudan)

15. NESREĆA – HANA MAŠIĆ

(Boris Subotić – ARR Darko Dimitrov)

16. NEVERA (LEI,LEI) – HARMONIJA DISONANCE

(Bartol Stopić – Sanja Daić, Bojan Petrović, Bartol Stopić – Anja Papa, Bartol Stopić, Luka Vidović)

17. PUTEM SNOVA – BARBARA MUNJAS

(Barbara Munjas, Alen Bernobić – Barbara Munjas – Alen Bernobić)

18. PUTOVANJE – TOP OF THE POPS FT. MARIO 5REKOVIĆ

(Bruno Krajcar – Danijel Načinović – Nikola Milat)

Najčitanije


Povezane objave

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

Prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola. Riječ je o učenicima koji su se tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja iskazali i u brojnim izvannastavnim,...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

Pin It on Pinterest