Dolijale lažne maserke koje su starije i bolesne okrale za 400 tisuća kuna u novcu, nakitu i dragocjenostima

02.09.2021. 10:54 | Crna kronika, Regija, Rijeka & Regija

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: Fiore Vežnaver

Kradljivice su se lažno predstavljale kao zdravstvene djelatnice-maserke, nudile besplatnu masažu ili mjerenje tlaka i slično, kako bi ušle u stanove te potom okrale stanare

Gotovo 400 tisuća kuna u novcu, nakitu i drugim dragocjenostima, prema dosadašnjim sumnjama, ukrale su dvije maserke koje su ulazile građanima u stanove, nudeći usluge masiranja. Kriminalističko istraživanje nad dvjema hrvatskim državljankama, u dobi od 23 i 38 godina, osumnjičenima za više kaznenih djela teške krađe, proveli su djelatnici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa službenicima Prve i Druge policijske postaje Rijeka.
Kriminalističkim istraživanjem dosad je utvrđeno kako su osumnjičene od početka ove godine uglavnom na području grada Rijeke, ali i Opatije, oštetile više građana kojima su ponudile usluge masiranja. Naime, lažno se predstavljajući kao zdravstvene djelatnice-maserke, ponudile su im besplatnu masažu ili mjerenje tlaka i slično, kako bi ušle u njihove stanove te ih potom okrale. Počiniteljice su tako iskoristile povjerenje oštećenika, kao i njihovu stariju životnu dob, odnosno narušeno zdravstveno stanje, pa dok ih je jedna masirala ili mjerila tlak, druga je za to vrijeme iskoristila njihovu nepažnju te im otuđila novac, nakit i druge vrijedne predmete u ukupnoj vrijednosti oko 400 tisuća kuna.
Nakon okončanog kriminalističkog istraživanja obje su osumnjičenice kazneno prijavljene riječkom Općinskom državnom odvjetništvu, a 23-godišnjakinja je i predana pritvorskom nadzorniku.

 

 

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

U JGL-u su ugostili grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije u okviru, kako je objašnjeno," strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima". Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona...

Pin It on Pinterest