Dodijeljeni ugovori za javnu turističku infrastrukturu vrijedni 400 tisuća eura

25.06.2024. 13:19 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Župan Zlatko Komadina potpisao je s primorsko-goranskim gradonačelnicima i načelnicima ugovore za 16 projekata izgradnje ili obnove javne posjetiteljske infrastrukture te prirodne i kulturno-povijesne baštine, a koji doprinose razvoju turizma i produljenju sezone u Primorsko-goranskoj županiji. Projekti su odabrani temeljem dvaju javnih poziva, jednog namijenjenog za područje Gorskog kotara vrijednog 235 tisuća eura i drugog, za ostali dio županije u iznosu od 160 tisuća eura, koji je po prvi put pokrenut ove godine.

Župan je naglasio da je današnji susret prilika da se predstave projekti za čije je financiranje u proračunu Županije osigurano oko 400 tisuća eura i podsjetio na dvije velike obljetnice u turizmu koje se ove godine obilježavaju u našoj županiji.

„Ove godine slavimo 180 godina hrvatskog turizma rođenog u Opatiji tako da smo dogovorili s Vladom da proslava bude u tom gradu, a ovih dana je u tijeku i proslava 150 godina goranskog turizma u Fužinama. Riječ je o značajnim obljetnicama kojima smo dali doprinos kroz vaše projekte razvoja turističke infrastrukture“, zaključio je župan.

Ugovori su dodijeljeni za proširenje pješačke staze od vidikovca od izvora potoka Kamačnik u Vrbovskom, uređenje prostora uz planinarski dom Zeleni vir, Goransku drvenu kuću, uređenje i opremanje kupališne zone na Lokvarskom jezeru, rekonstrukciju i opremanje fužinskog parka Gorica, postavljanje montažnog ugostiteljskog objekta u Općini Brod Moravice, obnovu staza i vidikovaca na području Grada Čabra te uređenje kupališta Pritiske.

 

Tu su još i projekti ulaganja u opremanje biciklističkih staza špinama za vodu – Matuljicious outdoor acqua oasis, sanacija krova na Palasu Kaštel Grobnik, nadogradnja sustava za iznajmljivanje električnih bicikala u Kastvu, povećanje kvalitete i sigurnosti u Novom gradu Zrinskih-Frankopana, sanacija partera Ville Angioline, poučno-izletnička staza Vodna draga – stepenište sv. Ivan, sanacija omišaljskog kupališta Stran i postavljanje sanitarnih čvorova na plaži u Povilama.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest