DOČEK NOVE U OPATIJI NA SEDAM LOKACIJA, GLAVNA NA MRKATU: Opatijce u Novu uvode DJ Vedran, Dule Jeličić, David Danijel, Koktelsi i Šajeta

29.12.2021. 15:36 | Regija, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: Grad Opatija

Novogodišnji program predstavili su predstavnici gradske vlasti i izvođači

Izvođači će prisutne zabavljati do 2 sata iza ponoći, kada i službeno završava doček Nove godine u Opatiji. Rad caffe barova bit će ograničen također na 2 sata ujutro

U Opatiji je danas predstavljen program javnog dočeka Nove godine. Opatija će imati doček na sedam lokacija, od dječjeg dočeka do glavnog dočeka na opatijskom Mrkatu, a počinje već u 20 sati.
Na dočeku će nastupiti lokalne glazbene snage: DJ Vedran, Duško Jeličić – Dule, David Danijel, grupa Koktelsi i Dražen Turina – Šajeta. Izvođači će prisutne zabavljati do 2 sata iza ponoći, kada i službeno završava doček Nove godine u Opatiji. Rad caffe barova bit će ograničen također na 2 sata ujutro.

Advent donio 15 posto više noćenja od rekordne 2019.

Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin naglasio je kako se u organizaciji i provedbi dočeka Nove godine vodilo računa o osiguranju svih mjera prevencije zaraze virusom COVID-19, a kako ne bi radili segregaciju među stanovništvom omogućeno je i brzo testiranje. Gradu Opatiji je iznimno drago da na ovaj način može pomoći predstavnicima kreativne industrije budući da su isti imali najviše štete tijekom pandemije, a ujedno omogućava da se lokalno stanovništvo i stanovništvo iz okruženja zabavi na Silvestrovo. Gradonačelnik je naglasio kako se prilikom organizacije dočeka poštuju svi zakoni RH te mjere Stožera civilne zaštite RH.

„Bili smo hrabri što se tiče organizacije Adventa, a to je rezultiralo s 15% više noćenja od rekordne 2019 godine“, rekao je Kirigin.

Dogradonačelnica Kristina Đukić izjavila je kako će Grad Opatija provesti sve protuepidemiološke mjere za sprečavanje širenja zarazom. Cijelo područje Mrkata će biti ograđeno te će se kontrolirat svi ulazi na Mrkat. Ulaz će biti moguć samo s digitalnom COVID potvrdom ili negativnim testom. U slučaju velike gužve, što može biti izazov u osiguranju razmaka od 1,5 m, bit će obvezno korištenje maski na što će upozoravati zaštitarske službe prilikom ulaza. Caffe barovi u okruženju Mrkata će biti otvoreni, u ograđenom prostoru i moći će se koristiti usluge ugostitelja.

Posljednji nastupa Šajeta 

David Danijel koji je ujedno i prvi izvođač na Silvestrovo biti će zadužen za internacionalni dio programa. Osigurat će zabavu uz talijanske kancone i latino ritmove. Duško Jeličić i grupa Bonaca izvest će autorske pjesme i zagrijati publiku za sljedeće izvođače. Nikola Peršić i grupa Koktelsi pružit će dobru energiju, interakciju s publikom i koreografiju, a budući da od 2017. nisu svirali u Opatiji garantiraju dobru energiju, zabavu i lijepe uspomene na ovaj doček. Dražen Turina – Šajeta, koji nastupa posljednji, naglasio je kako je ponosan što ima priliku svirati u Opatiji te je podsjetio da je Opatija bila prva u kojoj je 90-ih godina organiziran doček na otvorenom. „Zadovoljstvo mi je što ću nastupati s mojim opatijskim kolegama i što ćemo uvesti Opatijce i drage goste u novu godinu“, rekao je Šajeta.

 

Ulaz na Mrkat uz Covid potvrdu


Od 19:00 h biti će omogućen ulazak na Mrkat. Posjetitelji će moći ulaziti isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde. Na svim prilaznim punktovima Mrkatu osigurana je kontrola COVID potvrda. Kontrolu potvrda i čuvanje reda i mira osigurat će 40 zaštitara tijekom Silvestrova. Za sve posjetitelje koji nemaju digitalnu EU COVID potvrdu osigurana je mogućnost testiranja brzim antigenskim testom na ulazu u centar Opatije iz smjera hotela Ambasador u periodu od 20:00 do 23:30 h po cijeni od 70 kn. Glavne pristupne točke nalaze se kod Zagrebačke banke, kod Konzuma na opatijskoj tržnici, kod Erste banke i Sushi restauranta Nami. Na svim drugim prilaznim točkama iz svih sporednih ulica bit će uspostavljena kontrola COVID potvrda.

 

Promet kroz Opatiju

Promet kroz Opatiju zatvara se 31.12.2021. u 17:00 h do subote 1.1.2022. godine u 5:00 h. Za sav promet bit će zatvorena ulica M. Tita od raskrižja s ulicom dr. M. Laginje i ul. F. Peršića (skretanje za hotel Ambasador), do raskrižja s Radničkom i ulicom V. C. Emina (skretanje za Opatijsku luku). Dakle, cesta prema luci bit će otvorena.
Promet gradskih autobusa odvijati će se za to vrijeme po Novoj cesti, a autobusna stajališta bit će uspostavljena na uobičajenim mjestima.
Linije Autotroleja prometuju:

– linija 32, prometuje Novom cestom,
– linije 34, 35 i 37, trasom: Trg Vladimira Gortana – ul. Velog Jože – Nova cesta i dalje redovitom linijom.

Povezane objave

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Na riječkom Korzu obilježen Svjetski dan nepušenja

Otvorenjem izložbe radova učenika riječkih osnovnih škola na postamentima na Korzu, obilježen je Svjetski dan nepušenja.Ovogodišnji Svjetski dan nepušenja obilježava se 31. svibnja, a ove godine, prema odluci Svjetske Zdravstvene organizacije, pod motom...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (148)

UTORAK, 17. svibnja DRENOVA, 15.00Raza Kurtović (1937) DRENOVA, 13.00Nikola Veselin (1934) SRIJEDA, 18. svibnja TRSAT, 13.30Damira Jelušić (1939) KOZALA, 14.30Zorislav Kenji (1945) ČETVRTAK, 19. svibnja DRENOVA, 14.30Grozda Bareta (1937) Podatke je...

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena   živa   plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena živa plemenita periska

Kraj Valuna na otoku Cresu pronađena je živa jedinka plemenite periske. Periska se nalazi na dubini od 6,4 metra i visoka je oko 30 centimetara. Budući da živi u zoni sidrenja, bit će, po protokolu Projekta očuvanja plemenite periske u Jadranu, zaštićena...

Pin It on Pinterest