Riječka ribarnica u petak šarena, ribe za svačiji ukus i džep. Ulov srdele krupan, kako reče jedan kupac, “ima mesa”, svi zadovoljni. Cijena od 3 do 5 eura. Bilo je miješane plave ribe, inćuni i sitne papaline po 2 eura. Grdobina je 18 eura očišćena, od 16 do 19 eura ona koju kupac treba sam očistiti. Kozice nevjerojatnih 40 eura, ima ih i po 5 do 7 eura. Arbuni od 5 do 7 eura, oslići od 6 do 10 eura, raže od 7 do 9 eura, vrlo malo pišmolja po 7 eura, patarače od 3 do 5 eura, salpe su 5, a menuke 4 eura. Ima i škampa, manjih i većih, 12 i 25 eura. Na jednom banku kovač, cijena nije istaknuta.
I zelena tržnica vrlo bogata, od mlade dalmatinske blitve (2 eura), do još uvijek preskupih mahuna (5). Pomidor, ovisno o vrsti, od 2 do 3 eura. Na nekoliko mjesta onaj zreliji po 1,60 eura. Sve je više pelata, mesnati, sočni, veliki, baš za napraviti pravu salsu. Stručak bosiljka je 1 euro, pa uz žlicu maslinova ulja i nekoliko režnjeva češnjaka, boljeg osvježenja od salse za ručak nema.
Lubenica, kraljica sezone, sve je više domaćih, cijena od 1 do 1,5 euro za kilogram.





