Riječka ribarnica “obojena” plavo. Najviše srdela, inćuna, nešto plavica i nekoliko kašeta papalina, cijenom pristupačnih, uglavnom po 20 kuna. Bilo je i nešto škampi, prekrasnih škarpina po 300 kuna, a na jednom štandu domaće lignjice, po 140 kuna. Rarog (hlap) je po 400 kuna, a raža je po 60 i 70 kuna. Bilo je i patarača po 70 kuna, uz standardnu ponudu oslića po 60 i kozica od 30 do 70 kuna.
Šljiva je “poplavila” vanjske štandove. Pitamo jednu prodavačicu, zabrinuti zbog relativno niske cijene od 8 kuna, kako to? Ona objašnjava da je ove godine rodila, kako bijela, tako i plava šljiva. Lubenica je po 6 kuna i svaka je slatka. Možda ispadne na kraju da je isplativije izdvojiti kunu više za dobru i sočnu lubenicu na tržnici, nego kupiti u nekom od supermarketa, gdje zna odstajati i nekoliko tjedana.
Mahune su bile po 20, krumpir domaći, crveni i bijeli od 6, 8 i 10 kuna, mrkva 12. Blitva po 18, balancane su po 16, tikvice 12 kuna. Limun uglavnom 20 kuna, naranča 15, a domaća breskva 20 kuna.







