– Baš je ovih dana nepodnošljivo raditi, samo je jedan od sličnih komentara koje smo čuli od prodavača na glavnoj riječkoj tržnici. Upeklo sunce u tende pa je još gore. Zraka baš i nema, ali roba se mora prodati. Ne može salata dugo biti na suncu, ni blitva, peršin, govore prodavačice.
Ništa bolje nije ni na ribarnici, premda je veliki i otvoren prostor, vrućina se uvukla među bankove. A riba i više nego osjetljiva. Ljudi kupuju pa u vrećice dobiju i malo leda, tek toliko da riba izdrži do doma.
Bilo je srdela po 4, ali i 3 eura, inćuna po 4, skuša po 8 i šaruna po 3, ali i 4 eura.
Stigle su šljive iz Kaldira, između 2,5 i 3 eura. Grožđe uvozno po 6 eura. Domaća breskva, nektarinka i “dlakava” po 3, 4 i 5 eura.
Mahune su i dalje top povrće, cijena ne silazi, uglavnom su 5 eura.Tikvice su 2 eura, mladi kupus između 2 i 3 eura, kilogram češnjaka 7 eura, vezica od tri komada 2 eura.