Zajednica sportova Primorsko-goranske županije u monografiji predstavila 25 godina rada

25.06.2024. 12:51 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: PGŽ

Na predstavljanju monografije “25 godina Zajednice sportova Primorsko-goranske županije” autora Eduarda Hemara istaknut je značaj Zajednice u promicanju zdravog načina života i postizanju vrhunskih sportskih rezultata što potvrđuje i značajan rast dodijeljenih sredstava iz Županijskog proračuna koji je s početnih šest tisuća eura narastao na 1,4 milijuna eura.

U monografiji su predstavljeni projekti i aktivnosti Zajednice od osnutka do danas, dok je poseban naglasak stavljen na izbor i proglašenja najuspješnijih sportaša i sportskih ekipa kao i promišljanja o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Zajednice i lokalnog sporta. Ujedno donosi i detaljan popis svih dužnosnika i njihovih mandata, svih zaposlenih tijekom postojanja, financijske pokazatelje kao i dobivene nagrade.

Zamjenica župana Marina Medarić istaknula je kako se Županija kroz protekle godine promaknula kao glavni partner u radu Zajednice koja brine o djeci najmlađeg uzrasta pa sve do osnovne i srednje škole i izgradnji infrastrukture. “Nema kuta Županije u kojem nismo izgradili školsku sportsku dvoranu kako bi se djeca mogla od najranije dobi baviti sportom što donosi brojne prednosti, uključujući i vrhunske sportaše”, rekla je zamjenica zahvalivši svim djelatnicima koji su kroz 25 godina uložili svoj trud, entuzijazam i strast u rad sportske zajednice.

Resorna pročelnica Sonja Šišić  istaknula je zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom i rezultatima čemu svjedoče i brojne nagrade primljene na državnoj razini poput one za najbolju Zajednicu sportova na razini Republike Hrvatske i najboljeg sportskog djelatnika, Darka Ivoševića, tadašnjeg glavnog tajnika.

“Započelo je od financija koje su u županijskom Proračunu iznosile šest tisuća eura, a danas je to 1,4 milijuna eura i to zahvaljujući svim našim rezultatima, svim sporskim županijskim djelatnicima i profesionalcima. Izuzetno sam sretan jer smo među prvima u RH po mnogo pokazatelja – od financiranja, sportskih rezultata, a i ova Zajednica ima i ljetne i zimske sportove za razliku od drugih”, rekao je predsjednik Zajednice Veljko Karabaić.

Zajednica uspješno surađuje i s Hrvatskom olimpijskom akademijom, na čelu s ravnateljem Sašom Cerajom koji se osvrnuo na brojne projekte na kojima su zajednički radili, od sportskog izdavaštva, legislative, obrazovanja kadrova u sportu i promocije fair playa i etike. Posebno je naglasio značaj ljudi u Zajednici te čestitao i zahvalio svima na suradnji. Autor Monografije Eduard Hemar predstavio je Monografiju i podsjetio na nastavak uspješne suradnje tijekom koje je izdano već nekoliko publikacija.

Događanju su prisustovali i član izvršnog odbora Darko Ivošević, dopredsjednik Zajednice Miljenko Butković, lektorica i urednica Gordana Krnjajić-Petković, član Nadzornog odbora Zajednice Slobodan Gračaković, stručni suradnik Siniša Kuharić i glavna tajnica Katja Luketić.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest