DERBI OSIJEKA I RIJEKE: nevjerojatna omaška, VAR pogrešno povukao crtu

16.08.2021. 10:02 | Sport

Autor teksta: Fiore Vežnaver, Foto: MAX TV screenshot

Foto: screenshot
Da je derbi Osijeka i Rijeke u osječkom Gradskom vrtu komentirao legendarni Mladen Delić, vjerojatno bi rekao: “Ljudi, ma je li to moguće!”
Naime, Rijeka je u osmoj minuti zabila gol.  Pogodio je Abass, ali poslije   provjere VAR sudaca poništen je pogodak zbog navodnog zaleđa Obregona. Koliko se čini, i nije sporno da je zaleđe postojalo, iako neveliko. No, začuđuje činjenica na koji način  u VAR sobi suci povlače crtu kojom se poslije procjenjuje je li riječ o zaleđu. Sudeći po onom što su svi oni koji su gledali direktan prijenos na TV-u mogli vidjeti, dogodila se nevjerojatna omaška.  Po viđenom u direktnom televizijskom prijenosu,  čini se da su u VAR sobi linije povukli za krivog obrambenog igrača Osijeka. Prikazana je crta koja označava predzadnjeg igrača osječke obrane, a ne onog koji je bio posljednji (Škorić). Po tome se doimalo da je Obregon sigurno u zaleđu, no na taj način akcentirana je situacija u odnosu na krivog igrača.
Dojam je da je gol ipak s pravom poništen, ali je ova situacija izrodila nova pitanja, posebno kod onih koji su i inače kritični naspram primjene VAR-a i odluka koje se tako donose.

Povezane objave

S opatijske rive startao 29. Rally Opatija

S opatijske rive startao 29. Rally Opatija

Na opatijskoj rivi danas je održan ceremonijalni start 29. Rallyja Opatija. Natjecatelje su ispratili te im poželjeli puno sportskog uspjeha opatijska dogradonačelnica Kristina Đukić, predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Dragutin Galina i član...

Marinko Koljanin novi privremeni trener Orijenta 1919

Marinko Koljanin novi privremeni trener Orijenta 1919

Marinko Koljanin novi je, privremeni trener Orijenta 1919, nakon što je proteklog vikenda dosadašnji trener Edo Flego podnio ostavku, u svjetlu vrlo loših proljetnih rezultata kluba s Krimeje. Obznanjeno je to na konferenciji za novinare na kojoj je...

Pin It on Pinterest