Dennis Jakus Kastavac godine

Foto: Grad Kastav

Dennis Jakus, dobitnik nagrade Kastafsko srce za višegodišnje predano bavljenje sportom, izabran je za Kastavca 2022. godine. Od 1.361 glasa, Jakus je osvojio 300 glasova.

Iako mu je cerebralna paraliza otežala život, on neprekidno pomiče granice i slijedi svoje snove. Od malih nogu predan je sportu i glazbi. Uz pomoć roditelja, majke Nataše i oca Denisa, sestre Lorene, ali i asistenta Giannija Gržinića, za Dennisa Jakusa jednostavno ne postoje granice. Niti kada je sport, ali niti kada je u pitanju glazba, što je također jedan od Jakusovih hobija.

– Trenirao sam terapijsko plivanje, 2013. godine sam ubačen među natjecatelje i tada sam se počeo baviti, rekli bismo, profesionalno plivanjem. Plivanje je adrenalinski sport, boćanje su preciznost, snaga, a iznimno je zanimljivo jer se rezultat lako može promijeniti ako nisi oprezan, reći će Dennis Jakus, koji odlične rezultate postiže i kao član Plivačkog kluba osoba s invaliditetom Forca, ali i kao član Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac.

– Kao svaki roditelj koji voli svoje dijete nastojimo Dennisu omogućiti da se bavi onim što voli, ali sam posebno ponosna i sretna jer vidim da je on taj bez kojeg sve to ne bi bilo moguće, on je uvijek bio taj koji je vikao ja to mogu, ja to želim. Voljela bih da Dennis bude primjer ostalima koji se žele baviti sportom ili nekim drugim aktivnostima. On je najbolji dokaz da se granice mogu micati i da je sve moguće, da samo treba slušati svoje srce i slijediti svoje snove, kaže Nataša Jakus, Dennisova majka.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest