Delegacije Grada Kastva i udruga hrvatskih branitelja položili vijence na kastavskom groblju

Foto: Grad Kastav

Delegacije Grada Kastva i udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata položile su vijence na centralnom Gradskom groblju Kastav i na grobovima poginulih kastavskih branitelja, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Polaganju vijenaca prisustvovali su zamjenik kastavskog gradonačelnika Dean Jurčić, gradski vijećnici, članovi UHBDR-a, političkih stranaka, umirovljenika i kastavski župnik vlč. Nikola Gajić.

Dogradonačelnik Dean Jurčić istaknuo je da se dana pobjede prisjećamo s ponosom i zahvalnošću svim braniteljima, a pogotovo onima koji su dali svoje živote, kao Kastavci Emil Miftarević i Bruno Prpić.

Uoči polaganja vijenaca, u organizaciji UHBDR-a održan je mimohod branitelja do crkve gdje je služena misa te potom položen vijenac na spomen križu. Pod Gradskom ložom upriličeno je tradicionalno druženje branitelja s građanima.

“Hrvatska danas ne slavi rat i patnju. Hrvatska danas slavi slobodu i mir, čista srca slavi pobjedu, prekretnicu kojom je završio podao i nametnut rat. Pravedna, demokratska i slobodna Hrvatska najljepši je spomenik poginulim braniteljima i tim hrabrim ljudima!”, istaknuo je u čestitki kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

POKOPI NA GROBLJIMA (829)

PONEDJELJAK, 20. SVIBNJA 2024. KOZALA, 14.30: Tomo Majetić (1931) DRENOVA, 12.30Ante Živković (1938) RUKAVAC, 15.00Marija Šišović  CRIKVENICA, 15.00Marija Ivančić (1924) ZUBOVIĆI, 17.00Marija Kustić (1937) UTORAK, 21. SVIBNJA TRSAT, 14.30Milica Makaus...

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dostave hrane stigao i u riječki zatvor

Globalni koncept dolaska do hrane preko dostavljača stigao je i u riječki zatvor. Kamera našeg reportera je tako snimila trenutke baš kada je dostavljač - pretpostavljamo - hrane, upravo pozvonio na vrata zatvora u središtu Rijeke, s velikom torbom...

Pin It on Pinterest