Danas počinje postupak kandidiranja za izbore za vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke

07.02.2023. 09:21 | Novosti, Rijeka, Rijeka & Regija

Foto: Grad Rijeka

Od danas do 20. veljače   izbornom povjerenstvu mogu se dostaviti prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora grada Rijeke. Izbori za vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke održat će se u nedjelju, 12. ožujka.

Prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora moraju biti dostavljeni Izbornom povjerenstvu najkasnije u roku od 14 dana od dana raspisivanja izbora, odnosno do 20. veljače 2023. godine do 24 sata.
Obrasce za podnošenje kandidacijskih lista, političke stranke i nezavisni kandidati mogu preuzeti u elektroničkom obliku na mrežnim stranicama Grada Rijeke ili osobno u izbornom povjerenstvu na adresi Korzo 16.
Izborno povjerenstvo sastavit će i na internetskim stranicama Grada Rijeke, kao i na oglasnim pločama mjesnih odbora objaviti sve pravovaljano predložene kandidacijske liste za izbor članova vijeća, kao i zbirnu listu, i to u roku od 72 sata od isteka roka propisanog za postupak kandidiranja i podnošenja kandidacijskih lista, do 23. veljače.


Na području Grada Rijeke osnovana su 34 mjesna odbora, koji predstavljaju oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana. Članove vijeća biraju građani s područja mjesnog odbora koji imaju biračko pravo. Za člana vijeća može biti biran građanin koji ima biračko pravo i prebivalište na području mjesnog odbora čije se vijeće bira.
Broj članova vijeća utvrđuje se Statutom Grada Rijeke, odnosno prema broju stanovnika na području mjesnog odbora i to tako da većina vijeća ima po pet članova, dok vijeća mjesnih odbora Sveti Nikola i Zamet imaju po sedam članova.

Najčitanije


Povezane objave

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Na Srdočima nestao Sebastian Mušura

Nestao je Sebastian Mušura (16) iz Rijeke, u subotu oko 17 sati udaljio se sa Srdoča i otad mu se gubi trag. Njegov nestanak objavljen je i na mrežnim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba nakon što je prijavljen policiji. Za mladića, rođenog...

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Pin It on Pinterest