Dana je koncesija za dio kampa i plažu Punta Povile, za najpovoljnijeg ponuditelja odabran brat ministra Butkovića

24.06.2022. 17:19 | Regija, Rijeka & Regija

Obrt Punta Benjamina Butkovića iz Povila ocijenjen je najpovoljnijim ponuditeljem na objavljeni oglas o namjeri davanja koncesije. U roku od 60 dana od izvršnosti odluke o davanju koncesije obrt Punta može sklopiti ugovor, a drugi potpisnik je župan

Skupština Primorsko-goranske županije je u postupku davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela kampa i plaže Punta Povile za najpovoljnijeg ponuditelja odabrala obrt za ugostiteljstvo i trgovinu Punta vlasnika Benjamina Butkovića iz Povila. Odluku o davanju koncesije Županijska skupština donijela je na sjednici održanoj 9. lipnja. Koncesija se daje na 15 godina.
Obrt Punta Benjamina Butkovića – koji je mlađi brat ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića – ocijenjen je najpovoljnijim ponuditeljem koji se javio na objavljeni oglas o namjeri davanja koncesije. U roku od 60 dana od izvršnosti odluke o davanju koncesije obrt Punta može sklopiti ugovor, a za davatelja koncesije, Primorsko-goransku županiju, ugovor potpisuje župan, navodi se u odluci.

može iznajmljivati 34 kamp mjesta i šest parcela, 20 kompleta ležaljki i suncobrana te 5 pedalina

Koncesija na pomorskom dobru ukupne je površine oko 16,7 tisuća četvornih metara, od čega se oko 11,3 tisuće odnosi na kopno. Koncesija se daje bez prava na gradnju i bez mogućnosti ograđivanja i naplate ulaza. Koncesija se dalje u svrhu gospodarskog korištenja koje uključuje iznajmljivanje 34 kamp mjesta i šest kamp parcela te pokretne opreme za kampiranje, iznajmljivanje ukupno 20 kompleta ležaljki i suncobrana te iznajmljivanje pet pedalina.
U jednom od članaka odluke navodi se da je obrt Punta, kao odabrani ponuditelj, za vrijeme trajanja koncesije dužan uložiti najmanje 3,7 milijuna kuna u pomorsko dobro za uređenje i opremanje dijela kampa i plaže, te za postavljanje dva montažna sanitarna čvora s tuševima, površine od 15 kvadrata, od čega najmanje 2,749 milijuna kuna u prve dvije godine trajanja koncesije. Jenda od klauzula kaže da je dužan postaviti ležaljke i suncobrane grupirane na način da 50 posto kopnene površine plaže bude slobodno za posjetitelje koji ne žele koristiti ležaljke i suncobrane koncesionara. Na području koncesije ne smije se naplaćivati ulaz i područje mora biti dostupno svima bez ograničenja.

fiksna godišnja naknada 98,2 tisuće kuna

Sklopi li ugovor, obrt Benjamina Butkovića dužan je na ime korištenja pomorskog dobra plaćati koncesijsku naknadu: fiksni dio godišnje naknade u iznosu od 98,2 tisuće kuna i varijabilni dio koji iznosi osam posto od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti na području koncesije.
Jedan od članaka odluke o davanju koncesije određuje da je odabrani ponuditelj dužan prije sklapanja ugovora predati Primorsko-goranskoj županiji dvije bjanko zadužnice na ukupno 600 tisuća kuna i policu osiguranja. Sklope li dvije strane ugovor, on se može prenijeti na treću osobu, podkoncesionara, ali uz pismenu suglasnost davatelja koncesije.

 

STIGLE TRI PONUDE, JEDNA OCIJENJENA NEUREDNOM

U obrazloženju odluke o davanju koncesije obrtu Benjamina Butkovića navodi se da je odluka o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela kampa i plaže Punta Povile donesena 17. ožujka ove godine na sjednici Županijske skupštine PGŽ-a. Temeljem nje je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH 28. ožujka objavljena obavijest o namjeri davanja koncesije. Stručno povjerenstvo za koncesije na pomorskom dobru u PGŽ je 27. travnja provelo postupak otvaranja ponuda, te je utvrđeno da su pristigle tri ponude. Osim obrta Punta, stigla je ponuda obrta Lucija i trgovačkog društva Laner.

Povjerenstvo je utvrdilo da tvrtka Laner nije registrirana za djelatnosti iznajmljivanja suncobrana i ležaljki. Utvrđene su i druge manjkavosti u ponudi, tako da je ponuda te tvrtke odbijena kao neuredna. Preostale su dvije uredne ponude, a povoljnijom je ocijenjena ponuda obrta Punta. Povjerenstvo je 17. svibnja utvrdilo prijedlog da se koncesija dodijeli obrtu Benjamina Butkovića, nakon čega je uslijedila odluka Županijske skupštine.

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba u roku od 15 dana.

COVID-19 RH

Posljednja izmjena: Loading…
Novooboljeli0
Broj umrlih0
Aktivni slučajevi0

Povezane objave

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (211)

SUBOTA, 13. kolovoza 2022. ZAMET, 13.00Angela Mitrović (1931) UTORAK, 16. kolovoza DRENOVA, 14.30Ignac Vremarić (1963) SRIJEDA, 17. kolovoza TRSAT, 12.30Anamarija Ivančić (1938) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Na  Veliku Gospu preregulacija prometa na  Trsatu

Na Veliku Gospu preregulacija prometa na Trsatu

Povodom blagdana Velike Gospe u ponedjeljak, 15. kolovoza, provest će se preregulacija prometa na području Trsata.U vremenu od 6 sati do 22 sata preregulacija prometa obuhvatit će zabranu prometa sljedećim prometnicama:Šetalištem Joakima Rakovca, od...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (210)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (210)

PETAK, 12. kolovoza KOZALA, 12.30Pepica Ulrich (1936) KOZALA, 11.30Melita Cernogoraz (1953) KOZALA, 10.30Boris Nonveiller (1948) SUBOTA, 13. kolovoza ZAMET, 13.00Angela Mitrović (1931) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka. ...

Sutra u Iki počinje 17. izdanje festivala fantastike Liburnicon

Sutra u Iki počinje 17. izdanje festivala fantastike Liburnicon

Posljednje detalje vezane uz 17. izdanje festivala znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon koje počinje sutra u Iki, otkrile su na današnjoj tiskovnoj konferenciji glavna koordinatorica festivala Valentina Dukić te koordinatorica promocije Barbara...

Pin It on Pinterest