Brzom reakcijom vozača i vatrogasaca ugašen u začetku požar na motoru tegljača s cisternom mlaznog goriva

19.05.2022. 21:08 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

Brzom, pravovremenom intervencijom vozača autocisterne i riječkih vatrogasaca spriječene su teže posljedice nakon što je predvečer izbio požar na motoru tegljača s cisternom goriva, u trenucima kada se vozilo nalazilo ponad Svilnog, krećući se autocestom u smjeru Zagreba. 40-tonska autocisterna INA-e je, prema informacijama s mjesta događaja, prevozila mlazno gorivo.
– Požar je, na sreću, na vrijeme zaustavljen, u početnoj fazi – govori nam Dino Škamo, zapovjednik smjene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke i rukovoditelj akcije gašenja, objašnjavajući da je problem nastao kada je iz bloka motora tegljača izletio klip. – Vozač je na uzbrdici osjetio kako gubi snagu, pa je zaustavio vozilo, a onda krenuo gasiti aparatima za gašenje. Mi smo dobili dojavu da je u pitanju autocisterna s mlaznim gorivom, krenuli smo odmah na mjesto događaja trima vozilima, ukupno 15-ak vatrogasaca. Uspjeli smo brzo ugasiti požar, sve je bilo još u početnoj fazi, iako se već stvorila vrlo visoka temperatura na motoru. U međuvremenu je na mjesto događaja krenulo i tzv. kemijsko vozilo, ali se ono vratilo u bazu kada se uvidjelo kakva je situacija na požarištu – objašnjava Dino Škamo.
– Kada je puklo u motoru, a on počeo gubiti snagu, zaustavio sam vozilo i izletio iz njega – govori nam pak vozač autocisterne. – Kolega i ja smo upotrijebili tri aparata za gašenje, a brzo su stigli i vatrogasci – napominje vozač tegljača MAN.
I nakon što je požar savladan, dio vatrogasnih snaga ostao je na mjestu događaja iz preventivnih razloga.

 

Povezane objave

Pin It on Pinterest