Brodicu s austrijskim parom nevrijeme odbacilo na stijene kod Klimna, muškarac lakše ozlijeđen

30.07.2023. 18:29 | Crna kronika, Novosti

Foto: MMPI

Sretno je u krčkom akvatoriju okončana akcija traganja i spašavanja pokrenuta nakon što je jutros u 7.41 sat stigla dojava o nestanku bračnog para, državljana Austrije .
Nedugo nakon početka  traganja, u Nacionalnu središnjicu za kordiniranje traganja na moru u Rijeci  dojavljeno je da je pronađeno dvoje brodolomaca kod mjesta Klimno, u uvali Poružinj, koji su zatečeni na brodici nasukanoj na obalne stijene. Muškarac je u nesreći  lakše ozlijeđen, ali je odbio ponuđeni medicinski prijevoz, dok njegova supruga nije ozlijeđena. Na poziciji nesreće, osim štete na brodici, nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Preliminarnim očevidom ustanovljeno je da je nasukana brodica austrijske zastave, duljine 5,6 metara, u vlasništvu trećeg austrijskog državljanina. Austrijski bračni par izjavio je kako se nesreća dogodila uslijed iznenadnog nevremena na moru, koje ih je odbacilo na stijene.
Nakon dovršetka očevidnih radnji, austrijski par je spasilačkim brodom „Vid“ prevezen u Šilo.

Najčitanije


Povezane objave

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

POKOPI NA GROBLJIMA (862)

SUBOTA, 22. LIPNJA 2024. KASTAV: Franjo Jurčević (1943) SV. DUH (OMIŠALJ), 16.00Margareta Pranjić  PONEDJELJAK, 24. LIPNJA DRENOVA, 10.30Jelica Lelas (1949) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved (1955) KOZALA,...

Pin It on Pinterest