Bivši nogometni reprezentativac Boško Balaban osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana zbog neplaćanja alimentacije, mora i platiti 316 tisuća kuna

30.10.2021. 11:10 | Crna kronika, Sport

Autor teksta: P. B., Foto: Facebook

Bivšem nogometašu i reprezentativcu Bošku Balabanu, koji je karijeru počeo u rodnoj Rijeci, Općinski kazneni sud u Zagrebu izrekao je uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana zbog neplaćanja alimentacije, piše portal Zagreb.info.
“Poduzetnica Iva Radić i bivši nogometaš Boško Balaban nakon 14 godina braka službeno su se razveli u prosincu 2017. godine. Roditelji su troje djece, no ni usprkos njima nisu uspjeli sačuvati dobre odnose. Zagreb.Info u posjedu je sudske presude u kojoj stoji: Balaban dvije godine nije isplaćivao alimentaciju za uskoro 19-godišnju kćer, 14-godišnjeg sina i mlađu 11-godišnju kćer. Presuda se dogodila još proljetos, u ožujku 2021., no u medijima je prošla ispod radara.

Umirovljenik s povremenim prihodima

Balaban je kao nogometaš zarađivao milijune, međutim, na sudu se vodi kao umirovljenik s povremenim prihodima. Za razliku od uspješnijih kolega, Balaban često puni novinske stupce zbog dugova. U tekstu presude kojom raspolažemo stoji kako je Boško, koji se vodi kao građanin bez mirovine i bez stalnih prihoda, iako u posjedu nekoliko vrijednih nekretnina u Rijeci, Istri i u Zagrebu, u dvije godine neplaćanja alimentacije svojeg sina uskratio za 104.781 kuna, mlađu kćer za 102.558 kuna i stariju za 91.250 kuna.
Sud je naložio da je Balaban, uz redovito plaćanje alimentacije, u roku od dvije godine dužan isplatiti dug, a ukoliko to ne učini, sud može opozvati uvjetnu osudu i odrediti zatvorsku kaznu.

Dvaput najbolji strijelac hrvatske lige 

Za komentar smo kontaktirali i odvjetnički ured Boška Balabana, iz kojega su nam obećali povratno se javiti. Kontaktirali smo i Ivu Radić, no ona nije željela komentirati presudu Općinskog kaznenog suda”, piše Zagreb.info.
Boško Balaban igrao je u Rijeci pet godina dok u sezoni 1999./2000. nije postigao 15 pogodaka, te postao najbolji strijelac lige. Tada je transferiran u zagrebački Dinamo gdje ponovno postaje najbolji strijelac lige. Time je Balaban zaradio transfer u englesku ligu, u Aston Villu za cijenu od 5,8 milijuna funti. Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju nastupao je sedam godina.

Povezane objave

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Žena od 67 godina krala iz trgovine kozmetiku vrijednu 2.900 kuna

Službenici Prve policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila krađu.Žena  se sumnjiči da je jučer oko 9,45 sati iz trgovine u središtu Rijeke ukrala  kozmetičke...

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu

Policija traga za razbojnikom koji je sinoć počinio oružani prepad u trgovini na benzinskoj postaji na Viškovu.Razbojništvo se dogodilo oko 23.30 sati, a izveo ga je maskirani pljačkaš koji je zaprijetio oružjem dvojici djelatnika, te iz blagajne ukrao...

U Crikvenici buknuo požar u stanu, nađene dvije mrtve osobe

U Crikvenici buknuo požar u stanu, nađene dvije mrtve osobe

Noćas oko 2,40 sati policija je zaprimila dojavu o požaru u stanu u Crikvenici.Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske postaje Crikvenica i  djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Crikvenice,  koji su  zatekli dvije osobe koje su...

Pin It on Pinterest