Betlehemsko svjetlo stiglo u KBC Rijeka, postavljene i jaslice

14.12.2021. 21:49 | Rijeka, Rijeka & Regija

Autor teksta: P. B., Foto: KBC Rijeka

Betlehemsko svjetlo koje simbolizira mir, ljubav, nadu, prijateljstvo i solidarnost ljudi u ovim blagdanskim danima stiglo je danas na sušački lokalitet KBC-a Rijeka, gdje ga je iz ruku skauta Riječke nadbiskupije primio ravnatelj prof. dr. Alen Ružić.
Ružić se zahvalio i donatorima božićnih jelki, Hrvatskim šumama, te predstavniku donatora jaslica Vedranu Babiću.
“Kao i svaki ciklus, tako i godina ima svoj početak i kraj, a ovi dani i nesvjesno nas navode na sumiranje, preispitivanje rezultata, pripremu za novi krug, nadu u svjetliju budućnost”, istaknuo je ravnatelj Ružić, dodajući da su sve to simboličke poruke koje asocira i Betlehemsko svjetlo, a koje je ljubaznošću i trudom izviđača i ove godine došlo do nas, uljepšavajući blagdanske trenutke.

Posebno se zahvalivši članicama Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupijeChiari Vratović, Marti Simčić i Katarini Topić – koje su donijele Betlehemsko svjetlo mira na Sušak, ravnatelj je naglasio simboliku svjetla kao svjetla života i snage koja osvjetljava mrak, pomaže otkriti smisao i cilj, pomaže da sagledamo sebe i budemo bolji, daje nam snagu i pokreće nas. “Simbolika dijeljenja svjetla prenosi poruku dijeljenja dobrote među ljudima, solidarnosti i ljubavi na djelu”, kazao je Ružić.
Posebnu zahvalu zavrijedio je za svoju “dobrotvornu čaroliju” i Vedran Babić koji se i ove godine uključio u akciju oplemenjivanja prostora KBC-a darivanjem jaslica koje krase ulazni hol na Sušaku, ali i na lokalitetu Kantrida, u vrijeme blagdana.

 

 

Povezane objave

U riječkom Art-kinu večeras “Maratonci trče počasni krug

U riječkom Art-kinu večeras “Maratonci trče počasni krug

Prošlo je 50 godina od nastanka crnohumorne groteske Maratonci trče počasni krug dramatičara i pisca Dušana Kovačevića te 40 od istoimenog filma u režiji Slobodana Šijana. U filmu su, pored isključivo muške loze Topalovića, likove utjelovila legendarna...

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

POKOPI NA RIJEČKIM GROBLJIMA (153)

PONEDJELJAK, 23. svibnja ZAMET, 14.00Iva Milardović (1942) DRENOVA, 15.00Zlatko Neralić (1965) SRIJEDA, 25. svibnja KOZALA, 11.00Dušan Kljenak (1956) Podatke je objavilo Komunalno društvo Kozala, Braće Hlača 2/a, Rijeka.    

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije u posjetu JGL-u

U JGL-u su ugostili grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije u okviru, kako je objašnjeno," strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima". Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona...

Pin It on Pinterest