Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Primorsko-goransku županiju

Foto: PGŽ

Pročelnik Ureda županije Goran Petrc i predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj primili su u sjedištu Primorsko-goranske županije predstavnike Saveza izviđača Rijeke koji su im uručili Betlehemsko svjetlo mira.

Pročelnik Petrc zaželio je dobrodošlicu izviđačima i zahvalio im na donošenju simbola mira, ljubavi, nade, prijateljstva i solidarnosti među ljudima u ovim blagdanskim danima.

“Ovo je vrijeme kad možemo pogledati dane iza nas, biti kritični i ono što je nije dobro odbaciti, a dobro prenijeti u narednu godinu. Vjerujem da će se osjetiti mir i dobrota koju ovu svijetlo nosi“, rekao je pročelnik.

Predstojnica Duraj zahvalila se izviđačima na dolasku i poručila kako se nada da će tijekom godine biti više prilika za ovakva druženja te da će se Primorsko-goranska županija rado odazvati na pozive i nastaviti podupirati rad Saveza.

U ime Saziva Žarko Šeršić uputio je zahvalu Primorsko-goranskoj županiji na tradicionalnom prijemu i dugogodišnjoj suradnji. Istaknuo je da je ovogodišnji moto Saveza izviđača Hrvatske „Posadimo jedno drvo“ te kako se nada da će biti prilika za realiziaciju i te aktivnosti.

Članovi Saveza izviđača Hrvatske od 1993. godine tradicionalno, u vrijeme došašća, iz Beča u zagrebačku katedralu donose Betlehemsko svjetlo mira, nakon čega ga prenose diljem Hrvatske. Osim Primorsko-goranske županije danas će Betlehemsko svijetlo mira odnijeti u Centar 112.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest