Bečki bal se vraća u Opatiju

06.09.2023. 12:19 | Novosti, Opatija, Rijeka & Regija

Foto: Grad Opatija

Opatijski 13. Bečki bal bit će održan u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner 23. rujna ove godine, nakon trogodišnje pauze zbog pandemijskiih razloga. Novouređeni hotel Kvarner s Kristalnom dvoranom ovogodišnjem će izdanju svečane priredbe dati dodatni sjaj.

Program Bečkog bala su predstavili gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković, organizator i nositelj licence Bečkog bala Andreas Madejski i predsjednica Lions cluba Opatija Dragica Rosić.

Program počinje u 20,30 sati nastupom eminentnog orkestra Wiener Strauss Capelle i plesne škole Tanzkomitee. Večera nudi tradicionalni bečki meni te sacher tortu s pjenušcem na terasi. Dan ranije, u petak, 22. rujna, na terasi hotela Kvarner bit će organizirana degustacija bečkih vina i humanitana modna revija. Opatijskom Bečkom balu odazvat će se brojni ugledni gosti, a među njima i austrijski veleposlanik te predstavnici Grada Beča.

– Posebno nam je zadovoljstvo što se Bečki bal vraća u Opatiju, zahvaljujem organizatorima na uloženom trudu. Bal je svojevrsna povijesna spona Opatije s Austrijom i Bečom te nastavljamo i dalje raditi na našim izvrsnim odnosima. Vatromet koji ćemo organizirati na balu će biti bešuman, prvi takav u Opatiji i nadamo se da time uvodimo nove standarde za sve ostale proslave u Opatiji, kazao je gradonačelnik Kirigin.

Manifestacija ima i humanitarnu notu jer Lions klub Opatija organizira humanitarnu akciju za devetogodišnju slabovidnu djevojčicu, prikupljena sredstva bit će usmjerena za pomoć pri liječenju.

Ulaznice za Bečki bal se mogu kupiti u Festivalu Opatija i na www.beckibal.com po cijeni od 50 eura.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

POKOPI NA GROBLJIMA (888)

SUBOTA, 20. SRPNJA 2024. ZAMET, 14.00: Biserka Nakić (1933) ZAMET, 12.00Slavka Gregorović (1940) DRENOVA, 10.00Koviljka Vukelić (1935) KASTAV, 10.00Gordana Padavić (1959) KASTAV, 11.00Edi  Sušanj (1962) BAKARAC, 11.00Ljubica Blažina (1961) KRALJEVICA,...

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

U boćariji Poljane održane Sportske igre umirovljenika

Sportske igre umirovljenika održane su u boćariji Poljane u povodu proslave Dana grada Opatije u organizaciji Udruge umirovljenika Opatija.Igre su natjecateljima ponudile odmjeravanje snaga u pikadu, kartama te muškom i ženskom boćanju. Uslijedila je...

Pin It on Pinterest