AUTOTROLEJ O NESREĆI NA TRSATU: vozaču autobusa pozlilo, pa je izgubio kontrolu nad vozilom

16.05.2022. 11:08 | Crna kronika, Novosti

Foto: Portal Burin

Vozaču autobusa je pozlilo. Objašnjenje je što je danas stiglo  iz Autotroleja za nesreću u kojoj je jučer ujutro oštećeno šest automobila parkiranih na Šetalištu Joakima Rakovca u Rijeci, nakon što je vozač autobusa Autrotroleja izgubio kontrolu nad vozilom.
Iz Komunalnog društva Autotrolej priopćeno je da vozač autobusa nije ozlijeđen te da mu je pozlilo tijekom vožnje, zbog čega je potražio hitnu pomoć.

zAMRAČILO MU SE PRED OČIMA

– Vozač je izjavio da mu se u jednom trenutku zamračilo pred očima i da je imao osjećaj kako gubi svijest, te je izgubio kontrolu nad vozilom. Najvažnije je da nitko nije nastradao. Nesreća se dogodila u ranim jutarnjim satima, kada na cesti nije bilo puno vozila, dok je u autobusu bilo tek pet- šest putnika. Srećom, nitko od putnika nije ozlijeđen i vozač nije imao ozljede uzrokovane sudarom, ali zbog cijele situacije, kao i činjenice da mi je pozlilo, potražio je nakon nesreće liječničku pomoć, napominju iz Autotroleja, naglašavajući da vozač koji je izazvao nesreću dosad nikad nije imao zdravstvene probleme, a vozači, inače, idu na redovite liječničke preglede.
Iz komunalne tvrtke napominju da će autobus biti pregledan. Autobus, naravno, ima osiguranje od automobilske odgovornosti te će svi oštećeni biti namireni, a isplata štete će se riješiti putem osiguravajuće kuće.
Ispričavamo se vlasnicima oštećenih vozila, te molimo da se jave u našu službu osiguranja kako bi dobili potrebne podatke o polici osiguranja, priopćeno je iz Autotroleja.

iZGUBIO KONTROLU U BLAGOM DESNOM ZAVOJU

Kao što smo već izvijestili, prometna nesreća se dogodila oko 6.30 sati, u trenucima kada je 51-godišnji vozač upravljao autobusom “iveco” jednosmjernom ulicom, vozeći u smjeru trsatskog Svetišta. U blagom desnom zavoju vozač je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad autobusom na liniji “2”, koji je zatim skrenuo ulijevo, prema parkiranim vozilima. Rezultat karambola je šest oštećenih automobila, uglavnom riječke registracije. Na nekim vozilima je pričinjena velika šteta.
Autobus je najprije udario u prednji dio “volkswagena”, zatim je naletio na stražnji dio “audija” koji se odbio i udario u stablo, te pao na nogostup. Autobus je nakon toga udario u “peugeot”, koji se odbio i udario u “nissan”. U daljnjem lancu sudara oštećeni su i “renault” i “citroen”. Zbog prometne nesreće, očevida i rašćišćavanja mjesta događaja promet Šetalištem J. Rakovca bio je duže vrijeme u potpunom prekidu.

Povezane objave

Pin It on Pinterest