Amerikanac Rob Nichols pobjednik međunarodnog Skibike kupa na Platku

29.01.2023. 14:30 | Novosti, Sport

Foto: PGŽ

Oko 60 natjecatelja iz 13 zemalja svijeta sudjelovalo je na europskom natjecanju Skibike kup koje se održalo na Platku na stazi Radeševo 2. U organizaciji Skibike kluba Croatia, Platak je druga po redu dionica Europskog kupa. Pobjednik u kategoriji skibike je Amerikanac Rob Nichols, a u skibob kategoriji višestruki svjetski prvak Gerfried Seeber koji je nastupao za Hrvatsku.

Primorsko-goranska županija i TZ KVarner podupiratelji su ovog sportskog natjecanja, a tome se priključila i Općina Čavle.

“Biti danas na Platku zaista je veliki užitak. Osim brojnih građana koji uživaju u skijanju i sanjkanju, po drugi puta se održava i međunarodno skibike natjecanje i po tome smo uistinu jedinstveni, ne samo u Hrvatskoj nego i šire”, izjavila je uoči utrke resorna pročelnica Sonja Šišić dodavši kako je Primorsko-goranska županija provela brojne infrastrukturne investicije kako bi razvila Platak u cjelogodišnju destinaciju.

Skibike ili skibob naziv je za skijaški bicikl koji umjesto kotača koristi skije i na taj način spaja dva olimpijska sporta, a to su skijanje i bicikliranje. Kako je istaknuto, događaj će približio svjetske trendove adrenalinskog sporta Hrvatskoj te ga promovirao kroz probne vožnje s licenciranim trenerima.

Najčitanije


Povezane objave

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Uručena županijska priznanja najuspješnijim umjetnicima

Župan Zlatko Komadina dodijelio je u Kući halubajskega zvončara nagrade Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu.Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko...

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

POKOPI NA GROBLJIMA (859)

SRIJEDA, 19. LIPNJA 2024. TRSAT, 13.30: Milana Jakšić (1937) KOZALA, 14.30Marija Šlosar (1928) DRENOVA, 14.30Elizabeta Kubaša (1936) DRENOVA, 13.30Ljuba Blažević (1959) DRENOVA, 12.30Vlado Stiperski (1951) BRSEČ, 15.00Srećko Uhač (1940) HRELJIN,...

Pin It on Pinterest