Alen Udovič, direktor tvrtke koja upravlja Platkom: Postavit ćemo barijere gdje je to moguće, ali ulazak vozila na stazu ovdje je najmanji problem

02.02.2023. 18:09 | Crna kronika, Novosti

Foto: Screeenshot Nova tv

U “slučaju Platak” priopćenjem se oglasio i Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra Delnice koji upravlja centrom na Platku.

“GSC i ja osobno najoštrije osuđujemo svaki vid nasilja, posebno na skijalištu kakvo je Platak, gdje se okupljaju obitelji s djecom i ljudi željni uživanja u skijanju i zabavi.
Dolaze nam pitanja što ćemo poduzeti po pitanju povećanja sigurnosti na skijalištu. Na Platku i sada postoje oznake i barijere na određenim lokacijama na kojima je primijećeno da vozači ulaze na staze. Incident na Platku utjecat će na odluke GSC-a o daljnjim poduzimanjima u podizanju mjera zaštite. Postavit će se barijere ili rampe gdje je to moguće. Ipak, treba istaknuti da je ovdje riječ o izoliranom incidentu kakav se do sada nije, a nadamo se, ni neće više nikad ponoviti.
Tijekom godina se događalo da bi neodgovorni pojedinci zaglavili svojim vozilima na stazi ili su bili zamijećeni tragovi da je netko prošao vozilima najčešće dolinom Pribeniš. Međutim, treba ovdje naglasiti da je ulazak vozila na stazu najmanji problem koji se dogodio. Ovdje je riječ o nasilju koje nema veze da li se dogodilo na skijaškoj stazi ili bilo gdje drugdje. Sve se događalo iza radnog vremena skijališta. Svi napadnuti bili su gosti ugostiteljskog objekta, u svoje slobodno vrijeme.
Na žalost, ponovno nam se događa da ona manjina neodgovornih pojedinaca drži kao taoce čitavo društvo, onu tihu većinu, koja živi u skladu sa svim zakonima i poštuje propise. Trebamo li im dati takvu moć da upravljaju našim skijalištima, našim životima, našim javnim ulaganjima i našim slobodnim vremenom koje ne bismo trebali provoditi u strahu od nasilja ili početi preventivno djelovati?“, pita se u svom reagiranju Alen Udovič.

Najčitanije


Povezane objave

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

POKOPI NA GROBLJIMA (863)

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA 2024. DRENOVA, 10.30: Jelica Lelas (1949) PUNAT, 18.00Anica Orlić  ŽEGOTI, 15.00Mile Todorović (1943) KAMPOR, 18.00Ruža Kuparić (1945) VRPOLJE, 17.00Milka Štrbac (1935) UTORAK, 25. LIPNJA 2024. KOZALA, 14.30Petra Medved...

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Hrvatski košarkaši pobijedili Poljsku na turniru u Opatiji

Članovi hrvatske košarkaške reprezentacije odmjerili su danas snage s reprezentacijom Poljske u utakmici odigranoj u dvorani "Marino Cvetković", u sklopu međunarodnog turnira. Susret je okončan pobjedom hrvatskih košarkaša rezultatom 82:68.Turnir se u...

Pin It on Pinterest